fbpx

Inside L.A.'s Hollyhock House, Designed by Frank Lloyd Wright


The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Hollyhock House Curator Jeffrey Herr welcomes you in the foyer with the dining room in the background.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The foyer one sees upon entering the house. To the left is a long wooden partition that barely separates the music room from the entry hall.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Hollyhock motif seen on exterior walls near the entryway.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The dining room with table and chairs designed by Frank Lloyd Wright. They are original pieces from the 1920’s made from Philippine mahogany but built locally. The chairs embody the motif of the Hollyhock in their design.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Griffith Observatory can be seen through smaller upper windows in the dining room.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.A skylight above a carpet with a two dimensional Hollyhock design welcomes you to the music room. Two exterior exits are seen; the house was designed to dissolve the boundary between exterior and interior with access to the outside from every major room.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.A Hollyhock flower in front of a stained glass art window. The art windows on the west side of the house use lavender while the east side uses green stained glass.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The single telephone in the house in the music room adjacent to the entry foyer.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The living room features a skylight and a bas relief fireplace. Japanese screens on the wall accompany the "light Nile green and bronze" walls. Sofas and other room finishings are made from quartersaw oakThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The living room features a skylight and a bas relief fireplace. Japanese screens on the wall accompany the "light Nile green and bronze" walls. Sofas and other room finishings are made from quartersaw oakThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The living room features a skylight and a bas relief fireplace. Japanese screens on the wall accompany the "light Nile green and bronze" walls. Sofas and other room finishings are made from quartersaw oakThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.the walls reflect an amazing shine when in light.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Bas relief in the living room above the fireplace.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The opposite side of the living room. Large wooden lights protrude from tables that flank the fireplace. Below the fireplace was a water poolThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.however this area did not function as one.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The statue of a faun in the pool is a replica of a famous one in Pompeii. In the background stairs to the roof are seen.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.A view from the roof with trees of Barnsdall park in the background.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Lights in the the ceiling were removed during a previous renovation and added again to match original plans.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The west exterior of the house outside the living and music rooms. The second exterior pool is just outside the living room doors.The outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.Exterior of the houseThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The master bedroom seen from the east side of the house. The glass is original from the 1920sThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.The master bedroom seen from the east side of the house. The glass is original from the 1920sThe outdoor courtyard looking at the house and stairs leading up to the multi-level rooftop.

The Frank Lloyd Wright-designed Hollyhock House at Barnsdall Art Park in Loz Feliz reopened its doors after completing renovations that have been going on since 2010. Originally built for Aline Barnsdall, who requested her favorite flower, the Hollyhock, be incorporated into its design, the house has been restored to its 1921 grandeur. Here we take you on a tour through the magnificent architecture of this Los Angeles landmark. The house is open for tours Thursday through Sunday. More info at barnsdall.org. All photos by Brian Feinzimer.